Kodinhoidolliset palvelut

Kotkan Korttelikotiyhdistys ry Kotihoitopajalla työskentelevät valmentautujat tuottavat kodinhoidollisia palveluja lähes 500 vähävaraiselle kotkalaiselle, brutto Max 1500 e/kk:ssa.

Kodinhoidollisten palveluiden kohdentuminen vähävaraisille

Kodinhoidolliset tehtävät tehdään tavallisen ihmisen taidoin, emme siis ole kodinhoitoalan ammatillinen yritys. Tarkoituksena on antaa valmentautujille työkokemusta ja samalla auttaa toimintakyvyn vajavuuksia omaavia asiakkaita asumaan omassa kodissaan mahdollisimman pitkään.

Emme voi kilpailla yksityisten palveluntuottajien kanssa samoilla palvelumarkkinoilla, siksi palvelumme kohdentuu vähävaraisiin.

Tarjoamamme palvelut

Viikko- tai kuukausisiivous, kauppa- ja asiointipalvelu, esim. apteekissa käynti. Ulkoilutus tai saattaminen esim. parturiin tai pankkiautomaatille. Seurustelu on olennainen osa palveluamme. Monet asiakkaamme ovat yksinäisiä ja juttuhetki korttelikodin työntekijän kanssa tuo sisältöä elämään ja usein myös mukavan tuulahduksen kodin ulkopuolelta.

Miten palvelua saa ja mitä se maksaa?

Voit kysyä palvelua oman alueesi korttelikodista. Yleensä meihin ottaa yhteyttä asiakas itse, mutta yhteydenottaja voi olla myös huolestunut naapuri, omainen tai sairaalan sosiaalityöntekijä. Kun yhteys on saatu, korttelikodin esimies tekee asiakkaalle kartoituskäynnin palvelusopimuksen aikaansaamiseksi.

Palvelusopimuksessa sovitaan siitä, kuinka usein asiakkaan luona käydään ja mitä käynnit pitävät sisällään. Samalla sovitaan asiakkaan maksamasta kulukorvauksesta, joka perustuu yhdistykselle aiheutuneisiin todellisiin kustannuksiin esim. työntekijän kilometrikorvaukset.

Kulukorvauksen suuruuteen vaikuttavat monet asiat, kuten esim. asunnon koko, välimatka ja käyntien määrä, siksi meillä ei ole varsinaista hinnastoa tälle palvelulle, emmekä myöskään määrittele asiakkaan luona vietettävän ajan pituutta.

Asiakaspalautteiden mukaan kotiin viedyt palvelut ovat saaneet kiitettävän arvosanan. Kotihoitopajalla työskentelee myös paljon maahanmuuttajia, jotka tuovat oman värikkään monikulttuurisen lisän asiakkaan elämään.

Muorikka, Taruraitti 2, 040 095 5742, Karhuvuori
Ratikka, Isännänraitti 3, 040 095 5731, Karhula
Alvariska, Harjukatu 2,040 095 5741, Sunila
Naapuri, Korkeavuorenkatu 14, 040 095 5739, Kotkansaari
Kohtaamispaikkamme ovat avoinna arkisin klo 8-15. Tilojamme voi
varata myös yksityistilaisuuksiin. Katso tarkemmin kohdasta tilojen
varaukset